5 locuri de vizitat lângă București

Cu chef de plimbare, mi-am făcut un itinerar pe care l-am parcurs într-o zi cu mașina pe lângă București, din dorința de a mai ieși din oraș, dar și de a revedea locuri care-mi sunt dragi. Așadar, fără prea multe vorbe, am încălecat pe-o șa și am pornit spre nordul orașului pentru o vizită la:

  1. Mănăstirea Carmelitană a Părinților Desculți din Snagov este un loc cu multă liniște și un exemplu de arhitectură modernă. Interiorul bisericii arată precum o corabie, cu lemn modelat în arce. Aici se află mozaic dintre cele mai luminoase, mai frumos decât în multe biserici din Ravenna unde se consideră că se află excelența în domeniu. Geamurile mănăstirii au vitralii creative, de parcă ar fi fost desenate în nisip. Din grădina alăturată bisericii se pot cumpăra plante crescute de monahi. Mai multe detalii despre acest loc găsiți aici.  
  2. Dacă tot ne aflăm în Snagov, putem să mergem la Mănăstirea Snagov, aflată pe insulă, unde se pare că ar fi îngropat Vlad Țepeș. Indicatoarele te ghidează spre acest loc. Localizare: 
  3. Din Snagov la Buftea e foarte ușor de ajuns, sunt doar 33 km. Aici se poate vizita Palatul Știrbei ridicat în 1864; cuprinde un parc întins, Turnul de apă al cărui arhitect a fost Anghel Saligny și Capela Știrbei. Pe domeniu se află și un club de echitație. Programul oficial este vineri, sâmbătă și duminică, 12-12, însă uneori poate fi deschis și cu alte ocazii, dacă sunt evenimente. Localizare: 
  4. Din Buftea, ajungem pe un drum fără aglomerație la Palatul Potlogi, un ansamblu renovat recent, despre care am scris aici. Grădina, crama, interiorul palatului au fost recondiționate păstrând caracteristicile construcției brâncovenești. În interior se află numeroase obiecte de pe vremea domnitorului, iar în curtea alăturată se poate vedea și biserica ctitorită. Intrarea costă 10 lei, programul este de la 9-17 (vara) și 8-16 (iarna). Localizare: 
  5. Pe calea spre casă ne putem opri în satul Pitaru, locul de naștere al pictorului Nicolae Grigorescu pe 15 mai 1838. Într-un recent spațiu construit de Primărie, ce seamănă cu un conac se regăsesc copii și originale ale tablourilor lui Grigorescu, Theodor Aman și Camil Ressu. Tablourile au aparținut unei colecții particulare ce a fost donată. Programul este de miercuri până duminică, de la 9-17. Momentan intrarea este gratuită. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook. Localizare: : 

Voi ce alte locuri ați descoperit pe lângă capitală?