Festivalul de Teatru Independent Undercloud 2020

De când l-am descoperit, am reușit să nu ratez multe dintre piesele Festivalului Undercloud – Festival de Teatru Independent de Orice. Cu atât mai mult cu cât vara spectacolele de teatru sunt mai puține, iar cum pandemia a anulat orice tentativă de viață culturală (pff, cât mi-a lipsit în toată perioada asta! piesele online sunt ok, dar nu se compară cu experiența live), cred că va fi un moment prielnic să ne delectăm cu piese bune și variate.

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, Undercloud va avea loc între 11-18 august, în aer liber, la Muzeul Țăranului Român. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea șansa de a vedea o secțiune #BestOf a celor mai îndrăgite spectacole premiate de-a lungul anilor în festival, o serie de spectacole lectură, o secțiune online cu spectacole create de artiști independenți în perioada pandemiei și o secțiune dedicată copiilor, cu ateliere și spectacole (create de Marian Râlea pentru Undercloud) programate în fiecare dimineață în curtea Muzeului Țăranului din București.

Conjunctura anului acesta fiind una specială, toate spectacolele vor fi susținute respectând măsurile impuse pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Ediția din 2020 își propune să vorbească despre solidaritate, responsabilitate și adaptare, într-un context social și cultural dificil, în care artiștii independenți au avut de suferit:

Undercloud este primul festival de teatru creat pentru susținerea artiștilor independenți. S-a născut în urmă cu 13 ani din prietenie, solidaritate și din bucuria de a fi pe aceeași scenă. Undercloud nu poate fi înlocuit și nici replicat. Undercloud nu este doar un festival, este o stare pe care continuăm să o creăm, chiar și în situația excepțională de anul acesta. Vă așteptăm să fim Undercloud… respectând toate regulile de protecție impuse de pandemie.”, a declarat Chris Simion – Mercurian, inițiator Undercloud.

Dintre piesele pe care le-am văzut în timp și le recomand se află Zic Zac, Basma curată, Artă, Carpathian Garden. Sunt convinsă că sunt și altele care merită descoperite, dar în afara distribuției grozave pe care o are fiecare dintre cele menționate, sunt abordate diverse fațete ale teatrului, precum dansul în Zic Zac și Basma curată, comedia ori spiritul și umorul românesc.

Biletele se găsesc pe Eventbook și mystage.ro, iar update-uri proaspete se află pe Facebook Undercloud.

Mai multe detalii despre acest eveniment și programul festivalului se găsesc pe www.undercloud.ro.

Ne vedem la teatru!