Filme de festival la București

Odată cu vremea bună și veștile plăcute ce par să se aștearnă peste pandemie, încep încet-încet să apară și diferite evenimente, inclusiv festivaluri de film. Și ce poate fi mai plăcut decât să ieșim puțin din norul hollywoodian ca să urmărim producții originale și documentare despre natura umană?

În iunie are loc la București cea de-a 14-a ediție a festivalului One World Romania. Ea se va desfășura fizic, între 11 și 20 iunie, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și alte locații indoor și outdoor. Ulterior, producțiile pot fi urmărite și online în toată țara, între 21 și 27 iunie.

Festivalul are drept scop să contribuie la demistificare și crearea empatiei față de comunitățile sau indivizii care sunt plasați de guvernele lor la marginile societății.

Cele  patru filme din festival povestesc despre efectele marginalizării, dar și despre modurile de viață prin care acești oameni mai puțin norocoși încearcă să se organizeze, adaptându-se prin metode diverse pentru a dobândi rezistență la izolare și nedreptate.

  • „Makongo” (r: Elvis Sabin Ngaïbino, 2020)
  • „Departe de voi am crescut” (r: Marie Dumora, 2020)
  • „Niciunul dintre ei nu spune vreun cuvânt” (r: Jacques Lin, 2020)
  • „O casă” (r: Judith Auffray, 2020)

Abonamentele pentru perioada 11-20 iunie, pentru cinematografele din București, le găsiți pe Eventbook în număr limitat și asigură intrarea la toate proiecțiile festivalului, catalog și alte materiale promoționale.

Ne vedem la film!