Vizită gratuită la Arcul de Triumf

Vești bune pentru cei care doresc să viziteze Arcul de Triumf din București! Monumentul va fi deschis spre vizitare gratuită începând din primul weekend din iunie și până pe data de 17 octombrie, între orele 11.00 și 22.00.

Alături de Catedrala de la Alba Iulia, Mausoleul de la Mărășești, Crucea de pe muntele Caraiman, Mormântul & Mausoleul din Parcul Carol, Arcul de Triumf este unul dintre monumentele care comemorează participarea țării noastre la Primul Război Mondial și reîntregirea teritoriilor române.

Construit inițial între 1921-1922 și proiectat de arhitectul Petre Antonescu, Arcul de Triumf a fost acoperit în ipsos peste scheletul metalic. Graba era dată de contextul încoronării regelui Ferdinand I și a reginei Maria ca suverani ai României Mari. Puteți vedea aici cum arăta inițial monumentul. Datorită intemperiilor, ipsosul s-a degradat, iar în 1932 s-a decis refacerea lui, cu sculpturi în piatră  și marmură de Rușchița, după modelul celui din Paris. Populația a donat (ca și în cazul Ateneului) circa 7 milioane de lei pentru a ajuta la refacerea sa. Astfel, Arcul de Triumf a fost construit din granit de Deva, cu basoreliefuri. Inaugurarea s-a făcut la 1 decembrie 1936, când se împlineau 18 ani de la Marea Unire.

Vizitarea Arcului de Triumf va putea fi făcută gratuit începând din acest weekend, iar ultima intrare va fi la ora 21:30.

Cine mai vine?