Expoziția de costume Doina Levintza

Îmi place mult teatrul și tot ce e legat de decoruri, scenografie, costume, povești, practic tot ce ține de o piesă. De foarte mult timp îmi doream să vizitez această galerie cu costume de teatru aflată la intersecția străzii Turda cu bulevardul Ion Mihalache, în vitrina căreia se vedea numai o idee din ce m-ar putea aștepta înăuntru.

Într-o zi cu multe lucruri și drumuri de făcut, mi-am lăsat baltă stresul, am zărit ușa deschisă și am intrat. Prima impresie a fost că am nimerit direct pe o scenă de existența căreia nu știam. O doamnă amabilă și cunoscătoare în tainele teatrului m-a purtat prin povestea fiecărui costum și fiecărei rochii. Am cam pierdut noțiunea timpului și ce experiență a fost!

Expoziția cuprinde costume croite special de către Doina Levintza pentru filme (Și restul e tăcere…) și piese jucate în România și în străinătate. Multe dintre piesele lui Shakespeare pe scena Teatrului Național au avut semnătura Doinei Levintza. Din album am aflat că au fost chiar și 3 reprezentații în momente diferite care au avut 3 tipuri complet diferite de costume!

Cuvintele ar fi sărace pentru a  descrie bogăția croielii, accesoriile neobișnuite adăugate unei rochii de epocă ori textura originală a unei rochii precum cea din Dorian Grey.

Vă las pe voi să-mi trimiteți un gând despre cum vi s-a părut acest loc. Pentru o vizită on-line, faceți turul virtual.

Adresa: Bd. Ion Mihalache nr. 113, Sector 1, București.

Bilet: gratuit.

Program: Luni-Vineri, 10-15.

Telefon: (+40) 729 589 966. Facebook.